לרגל עונת החורף שכבר כאן, משיקה מסעדת ה KING'S COURT במלון וולדורף אסטוריה תפריט חורפי, אנין ומפנק, עשיר בטעמים המשלבים מוטיבים מהמטבח הים תיכוני (מינסטרונה, דגים, סלט עדשים, דגים מקומיים ועוד).
השף איציק מזרחי ברק מסביר כי "בהכנת המנות החורפיות נעשה הפעם יותר שימוש בשמן זית ועשבי תיבול ובפחות חמאה בדיוק כמו במטבחים הים תיכוניים, זאת לצד מרקים מפנקים וקינוחים מפתים".
מסעדת הKING'S COURT היא שילוב של יוקרה קלאסית וגורמה מודרני ים תיכוני. המסעדה מעוצבת בסגנון קלאסי, ומתפארת בעיטורי פרסקו בתקרות, רהיטים המיובאים באופן אישי מאיטליה, שטיחים תורכיים מרשימים ויצירות אומנות מקומיות, כל זאת מביא ליצירת אווירה אלגנטית וקסומה לסועדים. לצד תפריט בר וקוקטיילים אקסקלוסיביים שנרקחו בידי הברמנים והמיקסולוגים של הרשת.
בין המנות החדשות בתפריט החורף מגוון מנות מרעננות ומנחמות כמו מרק קרם פטריות עם בצק עלים אפוי מעל. במרק מגוון עשיר של פטריות יער כיאה לעונה זו (56 ₪) . מרק מינסטרונה – מרק חורפי שמכיל מגוון ירקות שורש, פסטה ריגטוני, שעועית לבנה, סלרי, מוגש עם פרנה (52 ₪). קציצות חריימה דג ים שמגיע עם טחינה, תבשיל של עלי מנגולד מלווה בפרנה וגרגירי חומוס (78 ₪). ריזוטו פטריות בעיטור סטייק פטריה הקרוי מלך היער עם שבבי פרמז'ן מבושל בציר פטריות. (65 ₪) פילה בר ים אפוי – עם סלט עדשים וירקות שורש (120 ₪). קינוח חורפי בדמות עוגת דלעת בצק פריך, קרם דלעת, תבליני חורף וקצפת קינמון (50 ₪).
מה מצפה לנו באגף המשקאות?
חגיגית משקאות חורפיים ומפנקים מקוקטיילים ועד ויסקי: טרינידד סוואר ווילד טרקי בורבון, סירופ שקדים, מיץ לימון, אנגוסטורה ביטרס (65 ₪). קוקטייל המלך לפרויאג ויסקי, ליקר דובדבנים, מרטיני רוסו, סירופ מייפל ומיץ לימון (45 ₪). חורף ירושלמי קלואה ליקר קפה, אמרטו די סארונו, פרנג'ליקו ליקר אגוזי לוז, שמנת מתוקה, קצפת מתובלת במרווה (55 ₪). וולדורף חמאה ורום רום בקרדי מתובל, מיץ תפוזים, מיץ תפוחים, דבש, חמאה וקינמון (55 ₪. סיידר תפוחי עץ וקינמון מיץ תפוחים, מיץ לימון, סירופ קרמל, קינמון (35 ₪). שוקו חם וקרמל שוקולד חלב, שוקולד לבן, חלב וסירופ קרמל (38 ₪).
מה עוד נמצא בתפריט?
מנות ראשונות: מרק היום ( 52 ₪). פרחי כרובית בטמפורה עם ציזיקי יוגורט, סלסת עגבניות ופלחי פרמז'ן
(69 ₪). סביח מפורק שכולל חציל מעושן על להבה גלויה, קרם טחינה, ביצה קשה, עגבניות שרי, מלפפון, גרגירי חומוס, אריסה וקריספי לאפה (58 ₪)
מגוון כריכים: סלמון מעושן שכולל חסה, עגבנייה, מלפפון, גבינת שמנת וסלמון מעושן (84 ₪). כריך גבינת פטה שכולל חסה, עגבניה, גבינת שמנת, חציל ופטה (72 ₪).
מבחר סלטים: סלט עלים ירוקים עם לבבות חסה, עגבניות שרי, מלפפון, צנונית, פטריות, שקדים בוויניגרט חרדל (58 ₪). סלט שוק עגבניות שרי, מלפפון, פלפל, עלי חסה, צנונית, בצל סגול, זיתי קלמטה, גבינה בולגרית, בשמן זית ולימון (76 ₪). סלט קיסר נתחי סלמון, עלי חסה, פרמז'ן וקרוטונים (92 ₪). סלט חלומי גבינת חלומי בציפוי פאנקו, (אבוקדו בעונה), מלפפון, עלי חסה, עגבניות שרי תמר, פלפל, זיתי קלמטה, וויניגרט הדרים ( 86 ₪).
פסטות: פטוצ'יני עגבניות בליווי רוטב עגבניות, גבינת פרמז'ן ועלי ריחן (72 ₪). ניוקי רוזה שמנת, רוטב עגבניות, גבינת פרמז'ן ועלי ריחן (82 ₪). רביולי ריקוטה ברוטב שמנת פטריות, גבינת פרמז'ן ועלי ריחן (86 ₪).
פיצות: פיצה מוצרלה טרייה גבינת מוצרלה, רוטב עגבניות, עגבניות שרי ועלי ריחן (72 ₪). פיצה ים תיכונית גבינת מוצרלה, רוטב עגבניות, ארטישוק, חציל קלוי, זיתי קלמטה ועלי ריחן (76 ₪). פיצה תוספות טריות מוצרלה, עגבניות שרי, פטריות וזיתי קלמטה ( 78 ₪).
דגים: פילה מוסר ים אפוי בתנור עם עלי טימין, פולנטה פטריות שמפיניון ויער וקרם חריימה (132 ₪). פילה סלמון נורווגי צרוב על מחבת לוהט, קרם תפוחי אדמה, שומר, עלי תרד פריכים ברוטב יין (155 ₪). פיש אנד צ'יפס – פילה דג ים בטמפורה, איולי שום ולימון, סלט ירקות טריים, כרובית כבושה וצ'יפס ביתי (140 ₪).
קינוחים: עוגת גבינה גן עדן גבינה אפויה, שמנת חמוצה (48 ₪). פלמירה – פיסטוק תחתית בצק פריך, ביסקווי רבוך, קראנץ' פיסטוק, פיסטוקים מקורמלים, מוס פיסטוק, שנטי שוקולד לבן (56 ₪). רושר אגוזי לוז קראנץ' אגוזי
לוז, מוס אגוזים, שוקולד חלב (54 ₪). טארט לימון בצק פריך, קרם לימון, מרנג איטלקי (52 ₪). סנט אונורה פחזניות קרם וניל בקרמל, שנטי שוקולד לבן, סבלה שקדים (56 ₪). מילפיי קלאסי בצק עלים מקורמל, קרם דיפלומט וניל (56 ₪). סלט פירות העונה (50 ₪) גלידה סורבה 4 כדורים (48 ₪) .
בנוסף לחגיגה הקולינרית החורפית, מציעה המסעדה בימים ראשון עד חמישי בשעות אחר הצהריים את ארוחת התה מנחה המסורתית Afternoon Tea בעלות של 350 ₪ לזוג. ארוחת ה Afternoon Tea מורכבת מכריך גבינת קרם שמנת עם פרוסות מלפפון צעיר, כריך נתחי סלמון מעושן, גבינת קרם שמנת עם פרוסות מלפפון צעיר, טארט סלט ביצים קלאסי ועירית טרייה, טארט גבינת קרם שמנת וסלמון מעושן ובמגוון קינוחים ביניהם פיננסייר– מיני עוגת שקדים צרפתית עם פירות יער, עוגיות מדלן דבש ולימון, מיני רושר – קראנץ' שוקולד, מוס פרלינה, ציפוי שוקולד ושברי אגוזי לוז, בראוניז גבינה, מילפיי בצק עלים מקורמל וקרם דיפלומט, אקלייר קרמל עם ציפוי שוקולד וכמובן בסקונס המסורתיים שכוללים סקונס קלאסיים, סקונס צימוקים לבנים, קצפת וריבות.
ארוחת התה במלון וולדורף אסטוריה כוללת, כמובן וכיאה למלון היוקרתי, הגשה אלגנטית מרשימה בכלי פורצלן יוקרתיים מלווים בסכין חמאה, מזלג מנה אחרונה וכפית תה העשויים כסף, לצד מנות אנינות המוגשות כפינגר פוד.
לאורחים מוצע תפריט תה איכותי ומגוון ביותר שכולל:
ארל גריי – תערובת תה שחור מבושמת בתמצית ברגמוט איטלקי עם נגיעת פרחי לבנדר ועלים כחולים.
צ'אי הודי- תערובת מעוררת ומהנה עם קורטוב חריפות, ניחוח מתוק וגוון חום עמוק.
דרג'ילינג – תה הודי ממחוז דרג'ילינג. צבר מוניטין בזכות הייחודיות והאיכות שלו ונחשב לעילית של התה השחור.
בגזרת התה ירוק תוכלו למצוא:
ירוק סנצ'ה – תערובת עלי תה סנצ׳ה מאודים המאפיינת את איזור מקינוהרה שביפן.
אולונג – תה ירוק סיני איכותי, בעל טעמים מורכבים. עובר תהליך של ייבוש, גלגול וחמצון קצר.
מאו-ג'ין – תה ירוק הגדל בהרים הגבוהים בסין, בעל צבע צהבהב ועלים קטנים. אחד מעשרת סוגי התה המפורסמים והאהובים ביותר על תושבי סין.
וחליטות צמחים (ללא קפאין):
פירות יער – תערובת מרעננת עם שילוב של חמוץ ומתוק, ניחוח פירות וגוון ארגמני מפתה.
לימונית ולואיזה – תערובת צמחים מרגיעה של לימונית ולואיזה עם טעם עדין וייחודי.
קמומיל – תערובת מרגיעה של פרחי קמומיל שלמים, קמומיל עם טעם מנטה, ארומה פרחונית וגוון צהוב בהיר.
המסעדה פתוחה בימי ראשון עד חמישי בין השעות 12:00 – 22:00 /
שישי מ 12 – שעה לפני כניסת השבת. מוצ"ש – שעה לאחר יציאת השבת
טלפונים להזמנות: 054-9509092 / 02-5423333
המסעדה הינה בכשרות רבנות ירושלים וכלל המוצרים ברמת מהדרין.